עופר פרידמן, עו"ד (BA) ,(MBA ),(LLB)
העולם המקוון מציב בפתחנו אתגרים מרובים ושמירה על הנכסים הדיגיטליים והפרטיות בעידן זה מאתגרת.
כשאנו מספקים לאדם או לגוף כלשהו מידע, אנו סומכים כי יגן עליו. ככל שהמידע רגיש ומסווג יותר, כך עולה רמת הציפייה לשמירה ראויה.
כשמידע רגיש מגיע לידיים הלא נכונות, הדבר חמור ומסוכן. ככל שהעסק קטן יותר ע"פ רוב הוא פגיע יותר וסיכויו ליפול קורבן למתקפת סייבר גדלה. הסיבות לכך רבות וביניהן, הגנה מינימלית הנובעת מהעדר תקציב, חוסר בכ"א מיומן ומקצועי ועוד. בהעדר תקציב כאמור, עסק שגילה כי נפל קורבן לאירוע סייבר, לא יפנה לתמיכה טכנית / משפטית/ יח"צ, דבר שיכול להמית אסון על העסק. ישנם שלבים שכל עסק חייב לפעול על פיהם.
מגוון אירועים מתרחשים בעולם המקוון על בסיס קבוע, לשם הדוגמה: חדירות למחשבים שיבוש ושימוש לרעה במידע , התחזות וגניבת זהות, סחיטה, וירוס כופר, אובדן של נכסים דיגיטליים, קריסה של מערכות מחשב, בריונות רשת, שיימינג ועוד. חישבו כמה קל לסחוט אדם כאשר מידע רגיש ואינטימי שלו מצוי בידי גורמים עלומים בעלי אינטרס כלשהו.
בעת מתקפת סייבר, סיוע משפטי נדרש בכדי לפעול מול הגורמים הרלוונטיים ולצמצם את הסיכונים הן מבחינת תביעה עתידית, והן מבחינת המשך חיי העסק. מה קורה למי שאינו פועל ע"פ ההנחיות ומפר אותן? המחוקק קובע סנקציות פליליות ואזרחיות כאחד על מנת לוודא שמקרים כאלו יצומצמו למינימום. שמירה על הסדר והמרחב הציבורי (גם המקוון ) באחריות המדינה. נוכח איומים אלו, ממשיכה מדינת ישראל כל העת ומעדכנת את החוקים והתקנות ומי שלא יעמוד באלו, יכול שימצא עצמו מתמודד עם תביעות הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי. האם אתם עומדים בחוקים ובתקנות?
עו"ד עופר פרידמן יועץ הלשכה בנושא משפט וסייבר
להעברת פניה לייעוץ : לחץ/י כאן