דיגיטציה בענף הביטוח – יו"ר סניפים ומחוזות, סו"ב מאיר רוטברג

 

אם נעצור רגע כדאי לנו לפרגן לעצמנו על הדרך המדהימה שעברנו בכל הקשור להתקדמות שיטות עבודה, עברנו לשימוש בטפסים דיגיטליים במקום דפי נייר, עברנו להשתמש בסימולטורים חכמים במקום אקסלים שמשתנים כל הזמן, היום אנחנו מקבלים מיידעים באופן מקוון ומרוכז במקום המצב לפני המסלקה שהסתמכנו על הדוחות השנתיים שאולי הלקוח מצא במגירה.

אלו בהחלט הישגים שניתן להתגאות בהם.

עם כל הכבוד העולם משתנה ובתחום שלנו במיוחד. הדרישה נכפת עלינו מצד הרגולטור אבל גם מצד הלקוחות.

כאשר אנו בוחנים את הכלים הדיגיטליים העומדים לרשותנו אנו מגלים תמונה דיי בעייתית.

אנחנו מוציאים מאות ואלפי שקלים בשנה על תוכנות מסוגים שונים: תוכנת ניהול משרד, תוכנת טפסים, תוכנת סימולטורים, תוכנה לאיסוף מיידעים, תוכנת חשבוניות וסליקה, תוכנת דיוור, מרכזיה וזה לא נגמר.

לא רק שאנחנו משלמים המון כסף על התוכנות הללו, הם אינם מאפשרות לנו הלקוחות לנצל את מירב הפונציאל מהדאטה שנצבר על לקוחותינו.

ישנם תוכנות נוספות כמו: תוכנה לנוכחות עובדים, תוכנת סקרים, תוכנה לשיתוף היומן ללקוח לתאום פגישות.

כל זה ועוד לא חישבנו את מקורות המידע נוספים שניתן להפיק מהם דאטה ותובנות עסקיות שמעניינות כל סוכן.

אימיילים, יומן פגישות, ווצאפ, הודעות SMSללקוחות ועוד ועוד.

מרבית המערכות הם סגורות ואינם מאפשרות התממשקות אליהם, דבר בסיסי ביותר לכל תוכנה.

סוכן ביטוח ועובדיו נאלצים להשתמש בהרבה מערכות שבכל אחת גם צריך להזין  נתונים כפולים ואף אחת אינה מתממשקת עם השניה.

הכי גרוע זה שהדאטה שלנו מפוזרת, לא נקייה, לא מתממשקת וכל זה מייצר כשל שוק שגורם להפסדים גדולים לסוכני הביטוח בגורמים לחוסר יעילות, חוסר יכולת מדידה אמיתית, חוסר יכולת להתפתח טכנולוגית.

לא ניתן להיות עסק מונע-דאטה (Data Driven) ללא מתן דגש חזק על איכות הדאטה.

לא ניתן ליצור חווית לקוח טובה ללא שימוש בדאטה איכותית.

הלשכה שלנו כארגון היציג חייבת להניע מהלך שבו המערכות יהיו מסונכרנות אחת עם השניה העלויות יירדו ולסוכנים יהיה הרבה יותר קל לעבוד ולהתרכז במה שצריך להעמיק את הקשר עם הלקוח ופחות בתפעול.

כן, מדובר במהלך ארוך טווח מהלך שבו נדרשים אנו לעמוד מול הספקים ולדרוש מהם להשתנות, מהלך שגם אם נזדקק כארגון להשקיע כסף בחברות היי טק לשם כך נגייס משקיעים או מבין  חברינו הסוכנים או גיוס משקיעים חיצוניים.

ישם הרבה רעיונות וכיוונים אבל הכי חשוב לזוז.

אנו חייבים לייצר מהלך שבו נראה אופק לשינוי, אופק לקיצור תהליכים, אופק שבו לא נסתפק במה שיש אלא נייצר מציאות טובה יותר בתחום שאנחנו מסתרחים מאחור וחברות הביטוח משקיעות מאות מיליונים בדיגיטציה שחלק קטן ממנו מיועד לנו הסוכנים.

נדרשת עבודת חשיבה אסטרטגית קביעת ייעדים וגיוס משאבים אנושיים וכספיים, אלו לא חלומות באספמיה, ערכתי בדיקת שוק מעמיקה ויש חלופות לחלק מהמערכות הקיימות שנכון הן אינן "ביטוחיות" אבל בהתאמות מינוריות הן ייתנו לנו פתרונות טובים   דיגיטליים יחסכו לנו הרבה עבודה סיזיפית שחוזרת על עצמה כולל עמידה מדוקדקת בחוזרי הממונה והרבה יותר זולים.

אנו כגוף יציג של כ 5000 סוכני ביטוח חייבים לנצל את הכוח והעוצמה הפיננסית שלנו להביא את השינוי המיוחל.

אני התחלתי את השינוי בוועידת פיננסים שקיימנו בים המלח כאשר "הפאנל" מבחינתי היה מסוכן אנלוגי לדיגיטלי. בפאנל השתתף

שותף ומטמיע של תוכנת מנדיי מחברת פרודקטיב.

על תוכנת Monday.com בטח שמעתם.

עידן מלול

מומחה לפיתוח ממשקים דיגיטליים וחווית משתמש הסביר על פיתוחים והטמעות זולות ומהירות שהם עשו לסוכנים. ראיינתי את עידן למאמר ולדבריו כל סוכן ביטוח ולא משנה גודלו  שרוצה לעשות שינוי ולהעביר את העסק לטלפון הנייד ובמשרד רק לצפות בדשבורדים עם דוחות בהתאמה אישית מוצגים ע"י גרפים ועוגות.

חברת פרודקטיב  מטמיעה עבור סוכנים בתחום הביטוח את מנדיי מבלי לפתח תוכנה ולהשקיע מאות אלפי שקלים ועוד אלפי שקלים כל חודש. המערכת מותאמת לעבודה של סוכן ביטוח שמנהל את העסק ממש כמו חברת הייטק.

עלות יוזר זולה ויכולת להתממשק עם כל תוכנה עם ממשק פתוח.

אמשיך לשתף בכלים טכנולוגיים שיסייעו לסוכני הביטוח חברי לשכה להתמודד עם האתגרים בתחום הדיגיטציה והחדשנות.